Термопумпи

Последни пумпи за пумпа за топлинска пумпа за топлинска пумпа и системи за пумпа на топлина на воздухот-вода Системите за топлинска пумпа се исклучително широко користени и не се нови за нашиот пазар. Системот за топлинска пумпа воздух-вода се користи за загревање и / или ладна вода, и оваа вода може да се користи насекаде во домаќинството, дури и за климатизација. Предноста на топлинската пумпа е нејзините можности за проширување. Во инсталацијата на топлинска пумпа, широк спектар на дополнителни компоненти може да се поврзат за да се подобри или прошири функционалноста на целата инсталација. Овие можат да бидат сончеви колектори, фотоволтаични панели, дополнителни резервоари за вода, топли кади, базени, вентилациони калеми, подно греење, радијатори со ниска температура и многу повеќе. Топлинската пумпа за воздух-вода работи според принципот на климатизација, освен тоа што наместо воздух, загрева или лади вода. Оваа вода може да се користи во секојдневниот живот (во бањата, во кујната и сл.), Може да се користи и за греење. За таа цел се инсталирани радијатори со ниска температура, вентилациони калеми или подно греење. Секоја од овие изборни компоненти има свои предности и цел. Затоплување на подот е инсталирано под плочки, на пример, по што топол воздух се крева, загревање на целата просторија рамномерно. Радијаторите со ниска температура работат како обични радијатори на водата. Топлинската пумпа ја загрева водата што тече низ неа и потоа ја поминува низ радијаторите со ниска температура и ги загрева. Нивната структура и ткаенина овозможуваат да се задржи топлината подолго време. Радијаторот го загрева воздухот околу него, со што се загрева просторијата. Работимр вентилациони калеми на начин сличен на оној на климатик. Разликата е во тоа што наместо фреон во разменувачот на топлина циркулира водата загреана од топлинската пумпа. Вентилационите калеми се алтернатива на радијаторите со ниска температура, со предност да има турбина што го придвижува воздухот во просторијата, со што се обезбедува побрзо и повеќе рамномерно загревање. Сончевите колектори и фотоволтаичните панели го намалуваат оптоварувањето на топлинската пумпа, обезбедуваат дел од потребната енергија за да се ракува.Овој начин може да се постигне голема заштеда, па дури и на моменти може да се добие така што топлинската пумпа може да работи само со соларна енергија . Современите јапонски топлински пумпи што ги нудиме можат да бидат поврзани со повеќе контролери и сензори за автоматизирање на работата на системот или да поставите режими на работа со различни читања на сензорите. Можете исто така да го користите вашиот мобилен телефон за да ја контролирате топлинската пумпа од каде било во светот. Со инсталирање на топлинска пумпа во вашиот дом, можете да го климатизирате целиот дом без да ве чини високи месечни сметки за електрична енергија, додека уживате во неверојатна удобност и удобност во текот на целата година.

ОСТАНАТИ ПРОИЗВОДИ

Вентилација

Испорака и инсталација на HVAC и системи за вентилација, ИЛС Инжинеринг нуди индивидуален и професионален пристап кон секој проект. Ова исто така важи и за

Контролори за климатизациони системи

За системи за климатизација, Контролери и системи за управување со климатизација Ние нудиме широк спектар на контролори и контролни системи за домашни и индустриски климатизери,

Централна Климатизација

Индустриски VRF, VRV и DVM системи за централно климатизација Овие типови на системи имаат многу предности во градењето на климатизација во споредба со системите за