Воздушни завеси

Вертикални воздушни завеси со грејач, Воздушните завеси може да се најдат во скоро секој продажен салон, без разлика дали е мал или голем. Над вратата е поставена воздушна завеса за да се спречи загуба на топлина кога ќе се отвори вратата. Најчестите воздушни завеси се вертикални надолни струи на воздухот. Воздушните завеси, исто така, можат да спречат инсекти да влезат во просторијата, да влегуваат ладен / топол воздух, а исто така и од нечистотија што ја носи ветерот. Воздушната завеса мора да биде доволно силна за протокот на воздух да стигне до подот. Воздушната завеса се користи кога барате заштеда на енергија. Апаратот мора да ја покрие целата ширина на вратата и да биде доволно моќен за да создаде воздушна бариера што стигнува до подот. За драматично да ги намалат трошоците за енергија, воздушните завеси имаат прекинувач што го вклучува и исклучува уредот кога вратата на која е поставена се отвора или затвора соодветно. Повремено, завесата на воздухот можеби ќе треба да го загрее воздухот што излегува од него за да обезбеди поголема утеха. Загревањето се добива со помош на грејач, кој е интегриран во каросеријата на апаратот и може да се запре и да се запали со далечински управувач или да се префрли од самата завеса. Воздушните завеси што ги нудиме се со грејачи (кои можат да се стартуваат и стопираат), со различни капацитети, со пластично и метално куќиште, со и без далечински управувач, итн. Моделите што можете да ги најдете со нас се наменети за комерцијални места – продавници, трговски центри и многу повеќе. Со помош на рекуператори и добро дизајниран систем за вентилација, воздушната завеса може да постигне голема заштеда.

ОСТАНАТИ ПРОИЗВОДИ

Контролори за климатизациони системи

За системи за климатизација, Контролери и системи за управување со климатизација Ние нудиме широк спектар на контролори и контролни системи за домашни и индустриски климатизери,

Термопумпи

Последни пумпи за пумпа за топлинска пумпа за топлинска пумпа и системи за пумпа на топлина на воздухот-вода Системите за топлинска пумпа се исклучително широко

Централна Климатизација

Индустриски VRF, VRV и DVM системи за централно климатизација Овие типови на системи имаат многу предности во градењето на климатизација во споредба со системите за